Bygg

– Betongprodukter för stabila byggen

Vinninga Cement tillverkar betongprodukter som är mycket populär att använda inom byggsektorn. De används både vid nybyggnationer och renoveringar, allt från väggelement till armering och trappsteg. Att bygga med betong ger stabila konstruktioner som har en mycket bra hållbarhet. Betong är uppskattat av många att använda eftersom det är enkelt att använda i de flesta projekt. Vi har lång erfarenhet inom branschen och har sedan 1937 försett både små och stora företag inom byggsektorn och kan leverera allt från enstaka produkter till större kvantiteter. 

Byggelement i betong

Byggelement i betong ger ett bra resultat och går snabbt att bygga med. Nedan listar vi de produkter som ofta används inom byggsektorn.

  • Plansiloblock, L-stöd och T-stöd – Tål stor belastning och används till att skapa stabila förvaringsfack
  • Väggelement – Tillverkas både isolerade och oisolerade och fungerar lika bra till bostad som stallbyggnad
  • Skalblock – Betongblock som används till att skapa stabila murar i exempelvis gödselstäder
  • Plintar – Plintar i flera storlekar och former, passar till allt från mindre altaner till stora väggar
  • VC block – Flyttbara block till lagringsytor för både temporära och permanenta lösningar
  • Trekammarbrunn – Godkända brunnar enligt SITAC till avlopp
  • Trafikhinder, Trafikhinder blomlåda och Trafikbarriär – Hindra obehörig trafik att ta sig fram 
  • Armering – Finns i flera utföranden till att förstärka betong
  • Trappsteg – Tidlösa trappsteg utomhus

Snabba och flexibla leveranser

Vid en beställning från Vinninga Cement arbetar vi alltid för att du ska få dina produkter så snabbt som möjligt. Har du speciella behov av storlek på produkterna försöker vi alltid att hjälpa till, eftersom vi vet att varje projekt är unikt och därför krävs ibland någon form av speciallösning för bästa resultat. Armering kan ni till exempel alltid få i önskad längd eller som armeringsnät eller armeringskorg, vi har en maskin där vi kapar och bockar efter dina instruktioner.

Kostnadseffektivt att bygga med betong

Att använda sig av färdiga betongprodukter är ett kostnadseffektivt sätt inom byggsektorn. Det går fort att bygga med skalblock och att passa in färdiga trappsteg utomhus i alla miljöer, vilket spar tid i jämförelse med att bygga allt från grunden. Ett hus som byggs upp med väggelement blir dessutom otroligt stadigt och kommer att vara relativt underhållsfritt under många år. Tiden du sparar på att bygga med cement kan istället läggas på att snygga till detaljer eller helt andra byggprojekt.      

Betong skapar säkra konstruktioner

Betong är ett av det viktigaste byggmaterialet i världen. Betong består av ballast, vilket är en blandning av sten, grus och sand, samt cement och vatten. Flera faktorer påverkar hur stor hållfasthet en betongprodukt har, ju större tryck och vikt som kommer att belasta betongen, ju högre hållfasthet krävs. Armeringsjärn kan användas för att skapa en bättre sammansättning i materialet. Är du osäker på vad du ska välja eller önskar få goda råd på vägen är du alltid välkommen att kontakta oss som är experter inom området.

Behöver du hjälp med att välja rätt?

Att välja rätt typ av betongprodukt kan vara svårt.

Vet du inte vilken produkt som passar just ditt projekt bäst så är du välkommen att kontakta någon av våra erfarna säljare.

Vi hjälper dig att finna en lösning som utnyttjar betongproduktens egenskaper på bästa sätt. Det gäller oavsett om det handlar om enklare eller mer komplicerade projekt eller om du vill göra en beställning.

Vi har trygga och snabba leveranser med hög kvalitet och god service till rätt pris.

Läs mer

Våra produkter